Flexpersoneel op universiteit nederland

Steeds meer wetenschappers aan de nederlandse universiteiten hebben slecht een kortdurend contract. In 8 jaar tijd is het aantal van deze wetenschappers met een dergelijke contractvorm met maarliefst 1/3e toegenomen, van 29,9 procent in 2004 tot 40,7 procent in 2012.

Dit lijdt volgens de vakbod tot een groot verloop van deze mederwerkers, hierdoor maakt nederland geen deel meer uit van de top 5 van meest concurrerende landen omdat onze nederlandse wetenschap van de universititeit niet meer aansluit op de markt.
Hoogleraren en universitair hoofddocenten zijn meestal nog wel de vaste krachten. Het zijn de ‘gewone docenten’ – doorgaans gepromoveerde dertigers en veertigers die onderwijs geven en onderzoek doen en graag verder willen in een wetenschappelijke carrière. De vraag is of deze vorm van flexibilisering een probleem is. Voor de ene persoon mogelijk wel en voor de ander niet. De universiteiten in nederland zullen wel goed moeten nadenken wat ze willen doen hiermee om niet verder terug te zakken op de ranking in de wereld.

This entry was posted in nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.