Tilburg University

Tilburg University

Tilburg University is een universiteit welke is gespecialiseerd is in mens- en maatschappijwetenschappen. Deze nederlandse universiteit werd opgericht in 1927 genaamd Roomsch Katholieke Handelshoogeschool. In 1938 veranderde de naam in Katholieke Economische Hogeschool om in 1963 Katholieke Hogeschool Tilburg (KHT) genoemd te worden. Veel naamswijzigingen in korte tijd dus.

Midden jaren 1980 werd het aan faculteiten en hogescholen voor wetenschappelijk onderwijs in Nederland geoorloofd zich universiteit te noemen. Ook zouden toenmalige (specialistische) hogescholen volgens een wetswijziging de benaming universiteit gaan dragen. De Katholieke Hogeschool Tilburg (KHT) was daarom verplicht in 1986 de benaming opnieuw te veranderen. Omdat Katholieke Universiteit Tilburg tot een niet-wenselijke afkorting zou leiden (lees KUT J), werd daarom de naam Katholieke Universiteit Brabant (KUB) gekozen.

In 2001 werd de naam Universiteit van Tilburg (UvT) toegezen. De stadsnaam keerde terug, het adjectief ‘katholieke’ was terug te vinden in de ondertitel geïnspireerd vanuit de katholieke voorziening. Hedendaags wordt de ondertitel Understanding Society aangewend.

In 2010 besloot het College van Bestuur van de universiteit de internationale naam Tilburg University (TiU) als officiële naam door te voeren.

Faculteiten

Tilburg university heeft  ongeveer 12.000 studenten en is verdeeld over zes faculteiten.

Tilburg School of Economics and Management (1927)

Tilburg Law School (1963)

Tilburg School of Social and Behavioural Sciences (1963)

Tilburg School of Humanities (2007), een fusie van de voormalige faculteiten Wijsbegeerte, Communicatie en Cultuur (Letteren), en de Theologische Faculteit Tilburg

Tilburg School of Catholic Theology (2007)

Adres: Warandelaan 2, 5037 AB Tilburg

Openingstijden: woensdag 9:00–17:00

Telefoon: 013 466 9111

This entry was posted in Overzicht Universiteiten. Bookmark the permalink.

Comments are closed.