Universiteiten Nederland ranking

Beste Universiteit Nederland September 2013

Er is een nieuwe update gepubliceerd omtrent de ranking alle universiteiten. De UvA is hier als beste uitgekomen dus amsterdam heeft een klein feestje te vieren op haar universiteit. De lijst is samengesteld door QS World University Rankings 2013. De hele top 10 bestaat trouwens uit Amerikaanse en Britse universiteiten. Het Massachusetts Institute of Technology staat op de eerste plaats, voor de befaamde Harvard en Cambridge universiteit.

Rijksuniversiteit Groningen en TU Delft staan sinds deze update ook in de top 100. De universiteit van Maastricht komt ook al in de buurt want deze staat op plaats 121

Oude Ranking

Maar je wil natuurlijk weten wat de ranking is van beste universiteiten in Nederland? Lees dan snel verder hieronder
De Times Higher Education University Rankings heeft hier wederom uitgebreid onderzoek naar gedaan. Algemeen ligt het niveau van onze Nederlandse universiteiten heel hoog. Wij zijn het 3e beste beste land ter wereld als het om educatie gaat. 12 van onze universiteiten staan in de top 200 van De Times Higher Education University Rankings. Hun onderzoek focust zich op een 13 tal aspecten . Denk hierbij aan aan lesomgeving, en de hoeveelheid onderzoek wat deze nederlandse universiteit doet. Na 8 jaar is Harvard van de troon gestoten door de the institute of technology in California. Hardvard staat nu op de 2e plaats gevolgd door Standford. Oxford Universiteit staat op de 2e plek. Hier onder de resultaten gepresenteerd door universiteiten nederland . nl

De Beste Universiteit van Nederland.

Vorig jaar was de Universiteit van Eindhoven nog de beste maar deze is weggezakt in ranglijst. Nu staat de Universiteit van Utrecht bovenaan. Ook de Elsevier heeft een onderzoek uitgevoerd en deze vindt ook de Universiteit van Utrecht bovenaan staat als het gaat om kwaliteit van het onderwijs.  Samen met de Universiteit van Wageningen, Leiden en Amsterdam staat deze in de top 100 van de totale wereldranglijst. Maar ook alle andere Nederlandse universiteiten staan in deze top 200. Alle behalve de Universiteit van Tilburg tot hun eigen spijt.
De minister van onderwijs was heel blij met deze uitkomst. Het blijkt maar weer dat ons kleine kikkerlandje het goed doet in de wereld als het gaat om kwalitatief onderwijs. Maar hoe betrouwbaar is zo’n onderzoek nou werkelijk. Als je een universiteit gaat controleren op deze 13 punten is het altijd lastig om objectief te blijven maar het ook lastig om de kwaliteit echt boven water te krijgen. Ook kunnen bepaalde faculteiten van een Nederlandse universiteit impact hebben op de uitkomst. Een faculteit kan de totale score onderuit halen. Maar jullie willen natuurlijk niets liever dan lijst met de beste universiteiten inzien?

1.    Universiteit Utrecht
2.    Wageningen Universiteit
3.    Universiteit Leiden
4.    Universiteit van Amsterdam
5.    Technische Universiteit Delft
6.    Technische Universiteit Eindhoven
7.    Rijksuniversiteit Groningen
8.    Erasmus Universiteit Rotterdam
9.    Radboud Universiteit Nijmegen
10.    Vrije Universiteit Amsterdam
11.    Universiteit Maastricht
12.    Universiteit Twente
13.    Tilburg Universiteit

 

universiteiten nederland ranking

2 Responses to Universiteiten Nederland ranking

  1. Elise says:

    Hmm.. raar dat de UM hier boven de Vrije Universiteit Maastricht staat. Times Higher Education Ranking zegt namelijk dat deze op een langere ranking staat dan de UM en dit is globaal gezien..

  2. Guido says:

    Volgens de Times ranking staat de Erasmus universiteit ook in de top 100, nl op plaats 72. Als 4e universiteit van NL terwijl ze hier ‘slechts’ 8e staan.
    TU Eindhoven vorig jaar nog op 1 en nu op 6, dus wat zegt deze ranking nu eigenlijk…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *